02-1024x268
02-1024x268

Nieuwe WordPress website Commandeur

De koeien van Commandeur staan niet vast in een stal. Ze staan in potstallen met veel vers stro en kunnen in en uit de stal lopen. Ze leven minimaal 200 dagen per jaar buiten, hebben de ruimte en voldoende goed biologisch voer tot hun beschikking. De varkens staan niet hutjemutje maar in grote stallen en kunnen ook lekker buiten scharrelen en wroeten in de prut.

Voor Commandeur Eko Vlees B.V. hebben wij de website gebouwd. Het ontwerp is gemaakt door Enbiun. De website is voorzien van een responsive layout en te beheren vanuit het WordPress CMS. Als basis is er ook een module ontwikkelt waarin mensen de herkomst van het vlees kunnen opvragen. Deze module is nog niet in gebruik.

commandeur

piefactory
piefactory

Mini site met wat extra’s: Pie Factory

The Pie Factory is in theorie een mini site. Hij huist maar twee pagina’s en is daarmee niet erg groot. De website is wel uitgebreid met diverse extra’s om alle informatie over te brengen. Zo is er een wisselende media gallerij met foto’s, video’s en externe links. Er is een kaart met zoekmogelijkheid tussen honderdende locaties op basis van de postcode én hebben we de samenstelling van een Pie geprobeerd uit te leggen met een kleine scroll-animatie.

piefactory

fmt2
fmt2

Nieuwe website for FMT Fysiotherapie

Voor een van onze opdrachtgevers hebben we de nieuwe vormgeving voor FMT Fysiotherapie uit Leiden omgezet naar een responsief HTML/CSS ontwerp en deze vervolgens geïmplementeerd in een maatwerk WordPress CMS. Daarin hebben we het beheer van de website zo eenvoudig mogelijk gemaakt voor de medewerkers. Verder hebben we zorg gedragen voor een soepele overgang van de website naar ons WordPress hosting platform & onderhoud. Lees meer

IMG_2565
IMG_2565

WordPress 4.4 “Clifford”

WordPress versie 4.4 is uitgekomen. Deze update brengt naast diverse stabiliteitsverbeteringen en bugfixes ook diverse nieuwe functies met zich mee voor ontwikkelaars en gebruikers. Er zijn onder andere verbeteringen aangebracht in de weergave van responsive images en het is eenvoudiger geworden om artikelen te delen tussen WordPress websites.

Verder is de eerste basis gelegd voor de REST API, waarmee sites eenvoudiger kunnen communiceren met bijvoorbeeld mobiele apps. Intussen hebben wij onze 125 klanten sites met een onderhoudsabonnement succesvol geüpdatet naar versie 4.4. Veel plezier!

IMG_2565
IMG_2565

Veiligheidsupdate voor Akismet

Akismet is een plugin die wij en vele andere met ons standaard installeren op WordPress websites. Akismet scant elke reactie die geplaatst wordt en bepaald daarmee of het SPAM is. Vandaag heeft het team achter Akismet versie 3.1.5 uitgebracht. Deze versie bevat een oplossing voor een lek die misbruikt kan worden via een reactie. Inmiddels wordt het lek actief geblokkeerd vanuit Akismet zelf, maar het updaten van de plugin is zeker geadviseerd.

Alle websites in ons onderhoudsabonnement draaien inmiddels de laatste versie.

IMG_2565
IMG_2565

Waarom de WordPress API ook voor jou interessant is

De WordPress API is momenteel een hot item in de wereld van WordPress ontwikkelaars. Het is niet helemaal nieuw, het bestaat al een tijd als losstaande plugin. Het vernieuwende wat momenteel loopt is de zekerheid dat de API binnenkort samengevoegd wordt met de core van WordPress. Dit betekend dat alle WordPress websites die bijgewerkt worden de API standaard beschikbaar hebben.

Maar, waarom is het ook voor niet ontwikkelaars interessant? Het klinkt allemaal vrij technisch. De API is in de grondslag wel een tool voor ontwikkelaars. Het geeft de mogelijkheid om op een eenvoudige manier content uit te wisselen met een WordPress website. Denk aan het uitlezen van de laatste berichten, het automatisch plaatsen van een nieuw bericht of het doorsluizen van alle content naar een ander platform. Ongeacht van het thema of andere plugins die gebruikt worden. Het biedt een stuk consistentie waar ontwikkelaars op kunnen bouwen.

Voor niet developers biedt dit ook mogelijkheden. Je zou kunnen nadenken over extra zaken die je zou willen aanbieden naast je eigen website. Zo kan je eenvoudige je content verspreiden naar een ander platform zoals een mobiele applicatie, andere websites of social media kanalen.

De API geeft ook de mogelijkheid juist uit te breiden met informatie van andere platformen. Er hoeft in dat geval enkel een koppeling gemaakt te worden tussen de 2 API’s zodat deze informatie met elkaar kunnen uitwisselen, Denk bijvoorbeeld aan productfeeds, automatische nieuwsberichten of ‘breaking news’ feeds.

Al met al maakt het de kosten die voorheen gemaakt moesten worden om informatie uit te wisselen een stuk lager en biedt een gestructureerde manier aan om je informatie aan te bieden in de vorm van een API. We hebben intussen een aantal projecten gedaan met de WordPress API en onze klanten zullen we vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. Het zijn leuke tijden voor ontwikkelaars én gebruikers!

Meer informatie, een download van de plugin en documentatie over de API is hier te vinden.

coffee-cups-at-the-conference-1487713-1600x1200
coffee-cups-at-the-conference-1487713-1600x1200

Kom naar de WordPress Meetup in Amersfoort

Op 29 oktober organiseren we met een aantal mensen de WordPress Meetup in Amersfoort. Tijdens de meetup zullen er twee talks gehouden worden op een leuke locatie in Amersfoort. Na de talks (en in de pauze) is er ruimte om met andere WordPress programmeurs en gebruikers kennis uit te wisselen en te netwerken. Entree is gratis, maar laat wel weten dat je langs komt! Tot dan! Lees meer

\